30 Eylül 2013 Pazartesi

Bir Hamak Alıp Sallansak!


Şarkısı bile vardır, en sıkıldığımız zamanlarda, hadi pikniğe gidiyoruz dediklerinde ne yapsak ne yapsak bir hamak alıp sallansak deriz.hamaklar dinlencenin ve huzurun diğer adı benim için. Bazen abartıp çocukluk hallerime bile dönebiliyorum.

Bahçe dekorasyonun vazgeçilmez parçalarından olan hamaklar artık evlerimizde dinlenme ve yatak odalarımızda da dekorasyonun bir parçası oluyor.


 Bu kadar keyifli gözükürken orada olsam hiç uyanmak istemezdim herhalde...


Favorimi soracak olursanız keisnlikle bu hamak!


Çatı Katı tasarımları için mükemmel seçim olurdu.





Hayalet Kasaba- Nantes Şehri

Nantes Isaac, Fransa'dan minyatür şehir ya da hayalet kasabayı anlatacağım bugün... Sokağın alternatif dillerini tasarım ve minyatür sanatı ile nasıl buluşuyor.

Nantes Şehri; Liderleri izleyin;

Kapitalizmin çöküşünü hayalet kasaba metaforu ile anlatıyor.harap bir şehri yaklaşık 2000 beton binadan oluşan tasarım 20*18 metrelik bir alanı kaplıyor.









29 Eylül 2013 Pazar

Çatı Katı Tasarımları

Küçükken masalların çatı katlarında yazıldığına inanırdım. Kim hadi gel sana masal okuyayım dese benim masalım bu çatı katlarında geçerdi. O zamandan bu zamana geçen vakitte masallara artık inanmasamda masal gibi çatı katlarının büyülü dekorasyonu beni çoçukluğuma götürür.

Bakalım çatı katlarınız için neler yapabilirisniz?


Ahşap ve renklerin uyumu gün ışığıyla gün yüzüne çıkyor. Bir kaç renkli minder yeterli üstelik...



Biraz resim çizme yeteneğiniz varsa çatı katı tavan arası odanız sizin ormanınız bile olabilir.



Kitap okumak için bundan daha güzel bir oda düşünülemezdi herhalde...






Tasarım Mumlar

Benim için romantizmin ve melankolinin semboli mumlar yemek masamızın ve evlerimizde dekorasyonun vazgeçilmezleri arasında.

Öyle ki sıradan bir mumda tasarım nasıl olur ki derseniz sizi tasarım harikası mumlarla tanıştıralım.





28 Eylül 2013 Cumartesi

Sanata Atılan Adımlar

Street Art, sokaklarında bir dili vardı ve geçmiş yazılarımızdan birinde anlatöıştık, aslında duvarların bastığınız merdivenlerinde bir dili var ve bziimle konuşuyorlar renklerle desenlerle!

Bazen barış bazen bahar! sanatçı size bir şeyler söylüyor...


Yürüdüğün yollarda ceplerinde taşıdığın hikayeler ellerinde... Ve sen adım attıkça bir notaya dönüşüyor adımların... Sanatın evrensel dili işte... Piyano Merdivenler...



İçerilerdebir yerler de şarkılar çalıyor derinden ve sen karşı koyamıyorsun... Yürümüyor adeta dans ediyorsun...



Sanırım gece ve ay bu kadar güzel çizilebilirdi... karanlık yollardan geçenler için bu merdivenler....


27 Eylül 2013 Cuma

Takılarınız Artık Kaybolmayacak

Bir kadının sanırım en değerli mal varlıklarının başında takıları gelir imitasyon, orjinal hiç farketmez her kıyafetin bir yüzüğü küpesi olduğunu düşünürsek, dolaplarımızda, konsollarımızda takılarımızı nasıl kaybolmadan ya da birbirine karışmadan bulmak isteriz.

Bunun için pek çok pratik fikir var, ancak aşağıda yer alan kendin yap projeleri ile hem eskide kalan eşyalarınızı değerlendirebilir hem de takıalrınızı bu organizerler vasıtasıyla derli toplu bıraktığınız yerde bulabilirsiniz.






Sky-Art "Gökyüzünün Sanatı"

Tasarım dünyasının dahileri gün geçmiyor ki yeni bir sanat dalına can vermiş olmasınlar! Benim de örnekleriyle ilk defa karşılaştığım sky-art...

Türkiye'de de ilgi gören ve Mehmet Turgut dedğimizde aklımıza gelen Dijital fotoğraf editleme ve ilüstrasyon programlarının yaygınlaşması ile fotoğrafçılık ve tasarım sanatı bütünleşti.

 Thomas Lamadieu isimli Fransız illustrator gökyüzü ve binaları bir arada kullanarak, oldukça yaratıcı çalışmalar ortaya koymuş.

Bu şehir, gökyüzü ve yaratıcı illüstrasyon çalışmalarının adını da ‘Sky Art’ koymuş.

Tablo mu dersiniz fotoğraf mı dersiniz bilmem ama  Lamadieu'nun muhteşem "Sky Art" çalışmalarından bir kaçı;














26 Eylül 2013 Perşembe

Kendin Yap; Mantar Tasarımlar

Bugün ki kendin yap yazımızda ufacık mantarlardan neler yapılır hep birlikte bakacağız.
Bu harika tasarımları yapmak ya da ben kendi tasarımımı kendim hatal eder yaparım demek için şimdiden eşten dosttan tanıdıktan  mantar toplamaya başlayın derim ;)

İşte şahane tasarım mantarlar;

bahçe girişleri için şahane paspaslar yapabilirsiniz...





Hem kendiniz hem de sevdiklerinize bu anahtarlıklardan yapmaya ne dersiniz?




Romantizmin sembolu harika mumluklar;



anneye en güzel kendin yap hediyesi olabilir; mantar nihale...




Dikkat Canavar Çıkabilir!

Sokaklar renklenince hayat bir başa oluyor. Düzene karşı muhalif bir duruşun tarihiyle ortaya çıkan sokak sanatı (street art) ile sokak sanatçıları yanlarından geçip gittiğimiz duvarları, üzerinden basıp geçtiğimiz merdiveleri sokağa ait her nesneye sanatları ile ruh aktıyorlar.

Her gün yürüdüğü yollardan sıkılan Kanadalı sokak sanatçısı Aiden Glynn Toronto'da her gün geçtiği yollar üzerinde yer alan elektrik panoları ve çöp kutularına plastik gözler ve dişler yerleştirerek sokagın soğuk ve puslu havasını değiştirmiş.

 Çöp Kutusunun biraz canı sıkılmış anlaşılan :)



 Dikkat biri sizi izliyor :)



 Mazgalları kızdırmayın





25 Eylül 2013 Çarşamba

Bu Kitaplık bir harika!

Sehpa olarak mı kullanmak istersiniz  dekorasyon ürünü mü kitaplık mı? Bu çok amaçlı kitaplık hem portatif hem de çok kullanışlı duruyor.

Lübnan tasarımcı Nayef Francisait olan bu tasarımda arkanıza yaslanıp raflar arasından kitabınızı seçerken, sehpa olarakda kullanabileceğiniz bir tasarım.