31 Ocak 2014 Cuma

Sırt Bisikleti


Daracık patikalar engebeli yokuşlar, sanırım onlara özgürlük yolcuları demek daha doğru olur. Dere tepe yorulmadan bisikletleriyle oradan oraya geziyorlar... Bazen yokuş aşağı bazen dümdüz yukarı... Yanlarında biiskletlerini çekiştire çekiştire yorulmadan keyif alabilsinler diye katlanabilir bu dağ bisikletini tasarlamış, dahi beyinler...


Sırt Bisikleti Bergmonch tarafından tasarlanmış ve oldukça hayat kolaylaştıran türden. Yürümeniz gereken yerlerde sırtta taşınabilir entegre çantasıyla oldukça pratik gözküyor. Geriye doğanın keyfini çıkartmak kalıyor.



Join your friends today!

Hi there,

Brewster syncs all your contacts from Facebook, Linkedin, Gmail, and more so you have them anywhere - from your phone to your computer.

One of your friends invited you to join. Let us build you a better address book today!

Learn More

Thanks,
The Brewster Team


Unsubscribe

30 Ocak 2014 Perşembe

Absürd Tasarım

Saksılı şemsiye,uçan taksiler,kendinden soğutmalı kahve fincanı... Ne diyorsun diyebilirsiniz ama sizi Dominic Wilcox'un absürd hayal dünyasında  keşfe çağırıyorum. İngiliz tasarımcının tasraımlarının çoğu absürd ama işe yarayan türden.

2 bin kristalden yapılan bu sakal sıcak birayı soğutmak için küçük fanlar taşıyor.


 İkisi bir arada yağmurdan koru çiçeği sula :)



Sabah alarmın sesini duymama gibi bir ihtimal yok :)



Trafikten çok sıkıldıysanız işte çözüm :)




Gezmeci ruhlara :)







 Tasarımların tamamını görmek için tık tık;

29 Ocak 2014 Çarşamba

Kuşlarla Yemek





Hep aynı yerde yemek yemekten sıkıldınız mı? hayatımızda bir farklılık olsun diyorsanız epey farklı bir deneyimden söz edeceğim. Tayland'da bir restoran gökyüzünde kuş gibi uçmak fikrini gökyüzünde kuşlarla birlikte yemek yeme fikrine  dönüştürmüş. 




Tayland Soneva Kirl Eco Resort 16 metrenin üzerinde bir yükseklikte yer alan masalarında servis edilen yemekleri ve dinlendiren manzarası ile eşssiz bir deneyim gibi duruyor. Skydiving yapmış ve dünyaya 4000 metreden bakmış biri olarak, sanırım bu deneyim  riski daha aza indirgeyenler için güzel bir deneyim olurdu. 





28 Ocak 2014 Salı

Bariyerli Yatak


Uyku sırasında sesle mücadele timleri şimid de tasarım yatak fikriyle karşımızda... Gülmeyin uyurken seslerle mücadele etmekten bir türlü uykuya dalamamak nedir bilmiyorsanız anlamak biraz zor olabilir. Ama mücadele sesle mücadele timindenseniz eğer sizi ses korumaları duvarları olan bu tasarım harikası yatakla tanıştırmak isterim :)

Görsel ve ses bariyeri bulunan yatak tam ortapedik ve istenildiği taktirde etrafında ki bariyerleri çıkarabiliyorsunuzda. Col-Letto Bed olarak adlandırılan bu tasarımda, tasarımcılar balıkçı yaka kazaklardan etkilenmişler...






Kampa Var Mısın?


Hayatında hiç kamp yapmamış biri olarak,  kamp yapma fikrine nasıl bu kadar yakın olduğumu henüz ben bile bilmiyorum. Ama hayal bu ya belki beetle hayranlığım belki de özgürlük ve deniz tutkusu kimbilir. En azından gördüklerimden sezinlediğim bir gerçek var ki tutku ve özgürlüğün yan yana kol kola gezdiği bir fikir; kamp kurma...




 


Tutku ve özgürlüğe en çok yakışan fikirlerden birininde yol alırken, kamp kuranların ilginç tasarımlı çadırları ve karavanlarını seyre daldığım bir gündeyiz. Hal böyle olunca yaşadığını yazma hevesi ayyuka çıkıyor ve dayanımıyorsun başlıyorsun araştırmaya ve sonunda böyle güzel renklerle doğanın tam kalbinde bir kaç günde olsa yaşama fikriyle bileniyorsun :)





27 Ocak 2014 Pazartesi

Modern Zamanlar


Modern zamanların minimalist çizgisinden nasibini alan kütüphane tasarımı  Norveç Vennessela Kütüphanesi kütüphaneden çok ev ve öğrenme merkezi işlevi görüyor.  Uzaysal ara yüzlerle 27 kaburga diye bahsedilen  lamine formlardan ilginç bir tasarım ortaya çıkmış.


Kent meydanında yer alan ve kamusal öğrenme fikrine büyük destek olacak bu proje dilerim ülkemizde ki kütüphane kimliliğini de farklılaştırır...




26 Ocak 2014 Pazar

İğneli Paneller


 


Başlığın kulağa saçma geldiğinin farkındayım ama, hemen vazgeçmeyin okumaktan :) Mimari ve tasarım dehasının buluşmasının yeni bir örneği ile karşınızdayım... Modüler ve parçalı mobilya sistemleri pratik yer kaplamayan ve kolaylık sağlayan tasarımlarla bütünleşince gerçekten hayatbir adım daha kolaylaştırıyor.


My Desing tarafından tasarlanan bu panelli iğneler ya da kayar çubuklarlar ile kendi depolama alanlarınıza kendiniz şekil verebiliyorsunuz. İster kitaplık isterseniz bebeğinizin oyuncakları için kullanın. Ev tasarımınıza biraz eğlence katın. 

23 Ocak 2014 Perşembe

Ev Sineması




İstediğiniz saatte istediğiniz filme kendi ev sinemanızda seyir keyfine doyamamak diye bir şey olsaydı? Ki var! Ev sineması keyfi ile sinemayı rutin bir etkinlik olmanın dışında, dışarıya çıkıp seansı yakala koşturmasından ayırarak kendi evinizde kendi sinemanız da izlemenin keyfini hayal etmek bile güzel değil mi? Sinemayı zamandan bağımsız kılan ev sinemaları ile sanırım seyir keyfinin tadına doyulmazdı.






Biraz Müzik Biraz Kahve




Hayata keyif katmanın yolu biraz kahve ve biraz müzikten geçiyor diyenlerdenseniz, haklısınız! Kahvesiz ne ve müziksiz bir hayat, biraz eksik biraz yavan kalacağı için sanırım çekilmez olurdu. Notaların kahve kokusuna sarılı dansını hayal ettim de, hayatını biraz da olsun güzelleştirmek senin elinde... Bir fincanı sıradan diğer fincanlardan ayıran müzik kokan fincanlarda sanırım koşturmaca içinde ki hayatlarımızda mola verebileceğimiz bir es noktası olmuş...





22 Ocak 2014 Çarşamba

T-Raf



Modüler mobilyanın minimalist dizaynlarla buluşmasını sanıyorum bir çoğumuz seviyoruz. Kalabalık eşyalı küçük daireler yerine, küçük ama yaşam alanı fazla minimalist detaylarla evleri dekore etme fikri kulağa oldukça hoş geliyor değil mi? Bu fikir kulağa hoş gelirken, görüntü de ise oldukça hoş ve etkileyici gözüküyor.

T-raf sistemini  ünlü tasarımcı Jae Won Cho modern göçebeler için tasarlamış.








Nino; Kuş Yuvası


9 metre karelik bir yere kendi dünyanı inşa etmek üzerine biraz düşünmeye var mısınız? Kuş yuvası kadar yer ne hayali derseniz, yanlış cevap! Robin Falck 2010 yılında inşa ettiği Nino'su ile doğanın içinde bir yaşam kurmuş. Nino İtalyanca 'Kuş Yuvası' demek.

Tamamen geri dönüşümlü malzemelerle üretilmiş  ve iki hafta da ortaya çıkmış. Mikro mutfak ve salon ile yaşam alanlarından oluşan Nino ev ile baş başa kalalım..