20 Aralık 2013 Cuma

Aşk Kilitleri

 
 
Bugün biraz masal biraz tasarım bir hikaye anlatacağım..Arkanıza yaslanıp dinlemeye ne dersiniz? İlk olarak bir televizyon programında görmüştüm. Köprü üzerinde yer alan korkuluklara bir sürü kilit takmışlardı. Tıpkı telli baba türbesinde bağlanan çaputlar gibi:)

Ama bu biraz daha farklı olmalı sadece hadi bakalım kilidi takıp mutlu olalım değildir dedim ve araştırmaya başladığımda harika bir hikayenin tam ortasına düştüm. Hikaye şöyle diyordu;
 
" Zamanın birinde iki sevgili  büyük bir suç işledikten sonra  kaza geçiriyorlar ve kaza sonrası iki sevgili birbirlerinden ayrı yerlerde ve bihaber tedavi görüyorlar. Erkek olanın tedavisi bittiğinde sevgilisinin ölüm haberini alıyor. Ama hikayenin aslında iki sevgili ayrı ayrı şehürlerde cezalarını çekmek için yollanıyorlar... Sevgilisinin öldüğüne inanmayan kız, sevgilisinin hapis yattığı ceza evini bulup kaçıyor. Ve sevgilisinini de kaçırarak köprü üstüne vardıklarında kollarında ki kelepçeyi köprünün parmaklaıklarına takıp  el ele nehirden atlıyorlar.  Ve bunu sosnsuz beraberlik olarak adlandırıyorlar.
O gün bu gün ayrılmamak için, sonzuz aşka ulaşacaklarına inandıkları için kilit takıyorlar. Evlilik sonrası ilk ziyaret edilen yerlerden biri haline geliyor"
 
Love padlocks yani aşk kilitleri oldukları şehrin tasarımına biraz romantik biraz hisli bir dokunuşla kendi masallarını yaratıyor gibi. Avrupa'da 2000'li yılların başında başalayan bu akımla kimi zaman kilit ağaçları kimi zaman da köprü korkuluklarını bambaşka bir havaya sokuyor. 

Fransa rusya, İtalya, Almanya pek çok ülkeden Love Padlockslara birlikte göz atalım...